x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Beneficiile fructelor de sezon asupra sănătății copiilor

Beneficiile fructelor de sezon asupra sănătății copiilor

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   15:30
Beneficiile fructelor de sezon asupra sănătății copiilor

A început sezonul fructelor și este important care sunt cele mai bune pentru sănătatea copiilor. Fructele proaspete nu sunt doar gustoase, ci și o sursă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În plus, se găsesc în piețe și supermarketuri iar prețul acestora este accesibil.

Fructele ajută la întărirea imunității, menținerea unei digestii sănătoase și prevenirea constipației.

Majoritatea fructelor conțin vitamina C, benefică pentru sănătatea pielii și vindecarea rănilor. Fibrele mențin un nivel optim al colesterolului și previn astfel obezitatea. Antiozidanții protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. 

Iată cele mai bune fructe pentru copii:

Căpșuni

Căpșunile sunt bogate în vitamina C, mangan, fibre și antioxidanți. Ajută la întărirea sistemului imunitar și la menținerea sănătății pielii.

Cireșe

Cireșele conțin vitaminele A și C, potasiu și antioxidanți care ajută la reducerea inflamației și îmbunătățirea somnului. 

Zmeură

Zmeura este o sursă excelentă de fibre, vitaminele C și K, precum și antioxidanți puternici care protejează celulele corpului.

Pepene roșu

Pepenele roșu este bogat în vitaminele C, A și licopen, un antioxidant care ajută la protejarea pielii de radiațiile UV și la menținerea sănătății inimii. 

Caise

Caisele sunt bogate în vitaminele A și C, potasiu și fibre. Susțin sănătatea ochilor și a sistemului digestiv. 

Piersici

Piersicile conțin vitaminele A și C, fibre și antioxidanți care ajută la îmbunătățirea digestiei și la menținerea sănătății pielii, notează deparinti.ro.

×
Subiecte în articol: fructe copii fructe sezon