x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Ceaiuri interzise femeilor însărcinate și care alăptează

Ceaiuri interzise femeilor însărcinate și care alăptează

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   22:45
Ceaiuri interzise femeilor însărcinate și care alăptează

În timpul sarcinii și alăptării, femeile trebuie să fie atente la ceea ce consumă, inclusiv la ceaiuri și infuzii de plante. Deși sunt considerate sănătoase, există anumite băuturi care pot avea efecte negative asupra sănătății mamei și copilului.

Deși ceaiurile de plante sunt, în general, benefice pentru organism, specialiștii avertizează că anumite plante pot avea efecte adverse puternice și trebuie evitate. 

Printre acestea sunt ceaiurile pe  bază de aloe vera, arnică și iarba mâței. 

Totodată, primula, ienupărul și ginsengul se numără printre plantele cu efecte stimulatoare și hormonale, care pot avea efecte negative asupra sarcinii. 

Chiar și unele plante aparent inofensive, precum mușețelul sau anasonul, nu sunt recomandate pentru consum de către femeile  însărcinate ori care alăptează.

Acestea pot provoca reacții alergice sau contractarea uterului, punând în pericol sarcina. Levănțica, salvia, cimbrul și lemnul dulce sunt alte plante care pot afecta echilibrul hormonal și duc la apariția complicațiilor.

De asemenea, infuziile din frunze de zmeur, deși folosite în trecut de moașe pentru a declanșa travaliul, sunt interzise în timpul sarcinii deoarece pot provoca contractii uterine premature.

Pelinul, rozmarinul și ștevia creață trebuie evitate complet, având potențialul de a induce efecte toxice sau de a stimula activitatea uterină.

Aceste plante, deși sunt folosite în medicina tradițională, pot pune în pericol sănătatea mamei și a fătului dacă sunt consumate în timpul sarcinii sau alăptării, potrivit spynews.ro.
 

×