x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Copiii europeni se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Elevii sunt tot mai stresați de școală

Copiii europeni se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Elevii sunt tot mai stresați de școală

19 Mai 2020   •   10:21
Copiii europeni se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Elevii sunt tot mai stresați de școală
Sursa foto: dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Tulburările de sănătate mintală în rândul copiilor cu vârste între 11 şi 15 ani din Europa sunt în creştere, arată un studiu al Biroului Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), transmite dpa.

Studiul a fost coordonat de Health Behaviour in School-aged Children (HBSC) și a analizat comportamentul social al elevilor care au 11, 13 şi 15 ani, din  45 de state europene.

Sănătatea mintală a acestora a înregistrat un declin în multe ţări, în perioada 2014-2018. Aceasta se deteriorează pe măsură ce copiii înaintează în vârstă, fetele fiind cele mai expuse.

Unul din patru adolescenţi a declarat că se simte neliniştit, irascibil, sau având probleme de somn cel puţin o dată pe săptămână.

''Faptul că un număr în creştere de băieţi şi fete de pe întreg teritoriul european reclamă probleme de sănătate mintală, depresie, nelinişte, irascibilitate, ne îngrijorează pe noi toţi'', a declarat Hans Henri P. Kluge, directorul biroului regional OMS pentru Europa.

În o treime dintre ţări, numărul copiilor care se simt stresaţi din cauza temelor pentru şcoală a crescut. Mai mult, de unul din 10 elevi a raportat că a fost victima hărţuirii online în ultimele două luni anterioare realizării studiului.

Studiul a colectat date de la peste 220.000 de copii cu vârstă şcolară din Europa şi Canada.
 

×
Subiecte în articol: sanatate mintala adolescenti oms