x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Cum să gestionăm știrile negative. Sfaturile neurologului Alexandru Vlad Ciurea

Cum să gestionăm știrile negative. Sfaturile neurologului Alexandru Vlad Ciurea

15 Oct 2022   •   18:05
Cum să gestionăm știrile negative. Sfaturile neurologului Alexandru Vlad Ciurea

Postările de pe rețelele de socializare, știrile negative de la televizor sunt ca un gaz toxic pentru creier. Iar nesiguranța, confuzia, panica orovoacă dezechilibre la nivelul corpului, explică medicul neurolog, Alexandru Vlad Ciurea. De asemenea, copiii sunt influențați de stările mamelor.

"Tineretul, numai acolo este, pentru că ne place joaca asta pe media și pe tot, pe toate fenomenele acestea de Facebook, Instagram și așa mai departe. Iar, mă scuzați, cei puțin mai matur, seniorii, stând acasă, stau cu mânuța pe buton și apasă, și inhalează ca și un gaz, un gaz toxic. Gazul toxic vine din media, acest breaking news se duce exact în știri negative și-i bagă în panică", a afirmat medicul la Antena3 CNN.

El atrage atenția și asupra influenței veștilor de război asupra sănătății.

"Deci dacă o persoană puțin mai matură are să zicem o boală cardiacă, cerebrală, când vede și știrea asta este ca bomboana de pe tort. Numai asta nu-i mai trebuie", precizează acesta, referindu-se la războiul din Ucraina. 

Totodată, neurologul explică și efectele stărilor mamei asupra comportamentului copiilor. 

"Vine această stare de frică, de panică. Şi copilul suferă de asemenea probleme. Poate la început nu realizăm. Eu țin minte, era sfârșitul războiului, l-am prins, da, eram copil și țin minte și acum cum a fost sfârșitul războiului. Eu știam precis că trebuie să fugim. Și mama mare a uitat lumină aprinsă și asa mai departe. Asta e situația, n-avem nicio vină că se întâmplă asta, trebuie să stăm la distanță".

Alexandru Vlad Ciurea atrage atenția asupra influenței factorilor externi asupra creierului uman.

"Creierul este şi el un organ, ca şi plămânul, ca şi inima. Sunt prea multe impacturi în ultimii doi ani asupra acestui creier uman".

Neurolog Alexandru Vlad Ciurea

Neurologul transmite un sfat către populație. 

"Păstrați-vă calmul, că dacă ne agităm este și mai prost și pentru noi, individual, și în grup, cât și pentru țara asta. Trebuie să ne păstrăm calmul și acasă, și la serviciu", spune medicul.

 

×
Subiecte în articol: neurolog alexandru vlad ciurea