x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Diagnosticat cu cancer – o formă rară – la doar un an și 10 luni

Diagnosticat cu cancer – o formă rară – la doar un an și 10 luni

23 Noi 2018   •   23:29
Diagnosticat cu cancer – o formă rară – la doar un an și 10 luni

Diagnosticat cu cancer, Emilian are nevoie de sprijinul tău! Cred că una din suferinţele foarte greu de suportat este ca un părinte să-şi vadă copilul răpus la pat, de o boală cruntă.

Au crezut că e un furuncul, dar a fost diagnostica cu cancer!

Ce simte un părinte când copilul lui este diagnosticat cu cancer? Doar sfinții au avut puterea de a privi boala ca pe o mucenicie. Deasemenea, cei care îngrijesc pe bolnavi ar putea fi, pe drept cuvânt, socotiți adevărați martiri, pentru că își jertfesc propria viață pentru binele aproapelui. Despre acest lucru a scris pe larg Sfântul Ioan Gură de Aur. Referindu-se la suferinţele mamei cu copil grav bolnav, el spune: „De va suferi cineva durerile şi va mulţumi, a luat cunună de mucenic. Iar dacă copilul este bolnav şi mama sa Îi mulţumeşte lui Dumnezeu, lucrul acesta, maicii îi este cunună”. Dar, cât de departe suntem noi de modul duvovnicesc de a înțelege asemenea situații teribile!

Numai cei direcți implicați în asemenea probleme ne pot fi călăuze, precum Emilian și părinții acestuia.

Suferința micuțului Emilian a început în 2017, după ce părinții lui, Dan și Constantina Udrea, au observat o ecrescență la năsucul copilului. Au plecat de urgență la Spitalul Municipal Tîrgoviște pentru a vedea dacă e ceva grav. După o primă examinare de către medic, micuțul a fost diagnosticat rapid: furung nazal. A fost tăiat pe viu, pentru a-i fi scoasă infecția.

Dar, din păcate, nu s-a reușit nimic și au fost trimiși, de urgență, la Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru investigații amănunțite. După analize și biopsie, a fost pus cruntul diagnostic: CANCER.

Nume: Udrea
Prenume: Emilian Angel
Vârsta: 1 an si 10 luni
Suma necesara: 100.000 de euro

Diagnostic: RABDOMIOSARCOM EMBRIONAR

A fost momentul în care părinții au simțit că cerul a căzut pe ei. Mii de gânduri le-au invadat rațiunea. Ce să facă? La cine să alerge? Fără micuțul lor, nu ar mai avea pentru ce trăi.

În același timp se gândeau, cu durere, la ceilalți trei copii ai lor. Nu își puteau închipui că cel mai mic, cel mai ocrotit de către părinți și de frățiorii lui mai mari, suferă de crunta maladie. Au hotărât să se îmbărbăteze si să nu se dea bătuți.

Au luat drumul către secția de oncologie a Spitalului Marie Curie, unde au luat-o de la zero: investigații medicale, emoții, frică, dar și nădejdea că puiul lor va învinge și că va fi doar o perioada scurtă de suferință. Din păcate, au trecut 11 luni și tot atâtea sedințe de chimioterapie. Însă, rezultatele nu sunt cele așteptate, pentru că și diagnosticul (Rabdomiosarcom) presupune o cale lungă de durere și așteptare.

După disperate căutări de soluții și moduri de rezolvare ale altor cazuri similare (internet, reviste si ziare) le-a venit nesperatul răspuns............................

Citește mai departe și află cum poți să îl ajuți pe Emilian

×