x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Happy Meal, înlocuit cu Happy Readers. McDonald's începe înlocuirea jucăriilor cu cărți

Happy Meal, înlocuit cu Happy Readers. McDonald's începe înlocuirea jucăriilor cu cărți

13 Ian 2013   •   09:51
Happy Meal, înlocuit cu Happy Readers. McDonald's începe înlocuirea jucăriilor cu cărți

Lanțul de restaurante McDonald’s a decis să înlocuiască, treptat, jucăriile din meniurile sale pentru copii (Happy Meal) cu cărți, meniurile devenind, astfel, Happy Readers, scrie Daily Mail.
Doar în Marea Britanie, McDonald’s va distribui, cu Happy Readers, circa 15 milioane de cărți, în următorii doi ani.
Măsura este un răspuns la acuzația că meniurile Happy Meal încurajează obezitatea la copii. Acest meniu este chiar interzis în unele state americane și în Chile.
Un experiment cu cărți în loc de jucării a fost încercat și în România, în cursul lunii noiembrie 2012. Se pare, însă, că vânzările nu au atins așteptările, iar McDonald’s România a reintrodus jucăriile în meniurile Happy Meal.
Pe site-ul McDonald’s România, la pagina dedicată meniului Happy Meal nu se pomenește nimic de jucăriile din meniu, ci doar de opțiunile culinare: „Din grija pentru copii, oferta McDonald’s include meniuri speciale dedicate acestora, cu porţii adaptate nevoilor lor. De asemenea, meniul Happy Meal conţine la alegere cartofi prăjiţi, o porţie de morcovi sau salată Prichindel. În plus, pot alege apă, suc de portocale sau suc de mere, pentru o hidratare optimă”.

×