x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Intervenție chirurgicală uimitoare în Israel. Medicii au reatașat capul unui copil de 12 ani

Intervenție chirurgicală uimitoare în Israel. Medicii au reatașat capul unui copil de 12 ani

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   15:00
Intervenție chirurgicală uimitoare în Israel. Medicii au reatașat capul unui copil de 12 ani

Medici israelieni au realizat o operație extrem de dificilă. Aceștia au reatașat capul unui băiat de 12 ani, după un grav accident rutier.

Operație incredibilă în Israel: Medicii au reatașat capul unui copil de 12 ani, rănit după un accident cumplit

O intervenție chirurgicală complicată a fost finalizată cu succes de medicii israelieni. Aceștia au reușit să reatașeze capul unui băiat de 12 ani, care suferea de un tip de leziune rar întâlnită la adulți, cu atât mai mult la copii.

Chirurgii de la Centrul Medical Hadassah au reatașat capul unui băiat care a fost lovit de o mașină în timp ce mergea pe bicicletă. 

Suleiman Hasan are 12 ani și este palestinian din Cisiordania. El a fost transportat cu avionul la unitatea de traumatologie a Spitalului Hadassah Ein Karem Medicii au stabilit că ligamentele care țineau baza posterioară a craniului s-au desprins de partea superioară a coloanei vertebrale. Copilului i s-a introdus o atelă cervicală.

Luxația bilaterală a articulației atlanto-occipitală este cunoscută în mod obișnuit ca decapitare internă sau ortopedică. Leziunea este foarte rară.

Băiatul a fost externat și va fi monitorizat în continuare. 

Un raport din 2003 al Spitalului de Copii din Philadelphia- SUA arată că, dintre cei 2.006 pacienți care au fost tratați pentru leziuni ale măduvei spinării în perioada 1983 - 2003, doar 16 au suferit de luxație a articulației occipitale. Rata de supraviețuire a celor care suferă de decapitare internă este scăzută. În cele mai multe cazuri, o asemenea afecțiune poate duce şi la deces.

Operație Israel

×
Subiecte în articol: operatie copil Israel