x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Invenția unui român îi ține pe copii departe de răceli. Când trebuie folosit

Invenția unui român îi ține pe copii departe de răceli. Când trebuie folosit

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2023   •   13:30
Invenția unui român îi ține pe copii departe de răceli. Când trebuie folosit
Sursa foto: Hepta

Un inventator român a pus în funcțiune un aparat care îi ajută pe copii să nu răcească în perioadele când temperaturile sunt scăzute. Acesta este recomandat să fie utilizat cu 2 săptămâni înainte de intrarea în colectivitate a celor mici.

Aparatul este deja în mai multe țări din Euuropa. 

“Saltmed este un sistem care reușește să ducă la un alt nivel ceea ce poate să facă un astfel de tratament în problemele respiratorii.”, spune inventatorul Constantin Pascu.

Inhalatorul salin se folosește acasă, cu 2 săptămâni înainte de intrarea copilului în colectivitate și ajută la imunitatea sistemului respirator. 

“Sunt considerate normale în jur de 6-8 infecții respiratorii de căi respiratorii superioare într-un an. 50% din ce se prezintă în cabinet sub vârsta de 5 ani sunt tot infecții de căi respiratorii superioare și inferioare. O parte dintre ele vin pe fondul unor boli cronice care există și la copil. Din păcate, astmul bronșic este una dintre situații. Ne confruntăm cu wheezing la foarte mulţi copii. 25% dintre cazuri, din păcate, merg spre agravare și fac pneumonii interstiţiale. Episoadele de boală se pot repeta și pot apărea suprainfectările bacteriene.”, explică medicul de familie Valeria Herdea.

“Atunci când un copil face șase-șapte episoade de pneumonie interstiţială obstructivă, acesta se chinuie dramatic, la fel şi părinţii. Primește tratament cu foarte multe antibiotice și vine cu flora intestinală dezechilibrată. Antibioticele nu vor rezolva niciodată toate situațiile. Antibioticele, din păcate, vor produce foarte multe efecte secundare. 

Pentru noi e important să recomandăm pacientului, în general, tratamentul cel mai simplu și cel mai eficient. Ca medici de familie, utilizăm haloterapia cu foarte mult succes”, explică medicul.

Un alt avantaj al acestei terapii este lipsa efectelor secundare.

“Cauţi să asiguri starea de confort a copilului și de-abia după aceea te gândești cum să faci ca acel tratament pe care tu îl folosești să nu creeze niciun disconfort.  Astăzi avem acest avantaj de a avea un astfel de remediu la îndemână, care ne oferă siguranță în folosire, lipsa efectelor secundare şi eficiență.

Ca în oricare altă afecțiune, este mai ușor să previi decât să tratezi. Folosirea timp de 2 săptămâni a inhalatorului salin înainte de intrarea în colectivitate va feri copilul de virozele respiratorii de sezon. Pentru noi, cel puțin, Saltmed rămâne o posibilitate de a crește calitatea vieții copilului. Haloterapia îndeplinește astfel condițiile ideale”, precizează Valeria Herdea, potrivit antena3CNN.  

 

×