x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii

11 Mai 2021   •   12:03
Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii, avertizează Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Raportul arată că închiderea școlilor și grădinițelor, cu desfășurarea cursurilor online în timpul izolării în case a populației ar putea avea efecte negative asupra alimentației și a mișcării fizice a copiilor. 

"COVID-19 ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendinţe din regiunea europeană a OMS, respectiv creşterea obezităţii la copii", a declarat Hans Kluge, director regional al Biroului OMS pentru Europa.

Astfel, unul din trei copii, cu vârste între 6-9 ani este supraponderal, arată cercetarea realizată în 36 de țări europene. Cel mai grav este în statele mediteraneene, cu toate să situația se îmbunătățește în Itala, Spania, Grecia, Portugalia.

Supraponderalitatea şi obezitatea pot duce la dezvoltarea unor afecțiuni care pun viața în pericol, cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul şi cancerul

Oficialul a cerut implementarea de politici bazate pe ştiinţă pentru promovarea dietelor sănătoase şi a activităţii fizice, cum sunt aplicarea de taxe pe băuturile răcoritoare.



 

×
Subiecte în articol: oms obezitate copii