x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului "Piciorul plat", o problemă cu care se confruntă mulți copii. Semnele la care trebuie să fie atenți părinții

"Piciorul plat", o problemă cu care se confruntă mulți copii. Semnele la care trebuie să fie atenți părinții

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   20:30
"Piciorul plat", o problemă cu care se confruntă mulți copii. Semnele la care trebuie să fie atenți părinții

O problemă medicală frecventă la copii este așa-numitul "picior plat".

Medicul ortoped Alexandru Herdea ne spune cum putem trata această afecţiune şi cât de importantă este încălţămintea.

"Una dintre cele mai dese vizite ale părinţilor în cabinetul de ordopedie este pentru piciorul plat. Dacă până la vârsta de 7-8 ani  nu se schimbă modul în care se calcă, atunci este bine să luăm legătura cu un specialist.Această problemă sau acest diagnostic de picior poate avea consecinţe destul de importante în viața unui copil.

Totodată, sunt studii care arată că există şi o cauză genetică. Dacă cineva din familie are această afecţiune, atunci este probabil ca şi copilul să moştenească. Consultul în primele 6 săptămâni este foarte important, pentru că există o formă de picior strâmb congenital cu care copilul se naște.

Această problemă sau acest diagnostic de picior plat poate avea consecinţe destul de importante în viața unui copil.

În ceea ce priveşte încălţămintea adecvată, trebuie să înţelegem nişte principii foarte clare. Nu există încălțăminte care imită mersul. Mai mult decât atât, trebuie să luăm mereu încălțăminte pe mărimea copilului. Adică să spunem că îi va creşte piciorul dacă îi luăm încălţăminte cu un număr mai mare.", explicat acesta, la antena3CNN.  

Unele probleme de mers se corectează de la sine dar sunt situații când nu se întâmplă iar acestea pot crea disconfort sau dureri. 

 

×
Subiecte în articol: picior plat copii