x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Sindromul părului răsucit. Un copil era pe punctul de a-și pierde patru degete

Sindromul părului răsucit. Un copil era pe punctul de a-și pierde patru degete

03 Oct 2018   •   11:58
Sindromul părului răsucit. Un copil era pe punctul de a-și pierde patru degete

Un copil, în vârstă de 10 luni, era pe punctul de a-și pierde patru degete de la picior, după ce un fir din părul mamei sale i s-a înfășurat pe degete și a rămas așa timp de 14 ore, timp în care sângele nu i-a mai circulat în acea parte a corpului, notează Daily Mail

Alex Upton, în vârstă de 26 de ani, a avertizat alți părinți despre sindromul părului răsucit, după ce fiul ei, Ezra, a trecut prin clipe groaznice. Doamna Upton a spus că a descoperit că ceva este în neregulă cu fiul ei, după ce a fost trezită de plânsetul copilului, iar acesta refuza laptele. 
După ce a observat degetele roșii, umflate ale copilului, aceasta a văzut că un fir de păr înfușurat în jurul acestora era vinovat pentru durerea copilului. Firul de păr a stat acolo pentru „12 sau 14 ore”. 
„Îmi era teamă că Ezra și-ar fi putut pierde unele degete, iar acest lucru s-ar fi putut întâmpla, dacă nu observam părul atunci. A fost acolo pentru 12 sau 14 ore, pentru că l-am observat abia dimineața.”, a spus mama copilului.
Sindromul părului răsucit are loc atunci când un fir de păr se înfășoară în jurul unei părți a corpului și oprește circulația sângelui în acea zonă. Mamele sunt sfătuite să își pieptene părul regulat, pentru a preveni căderea acestuia, să-și țină părul strâns și să verifice frecvent degetele copilului. 
 

×