x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Un nou-născut a murit după ce a dezvoltat un herpes

Un nou-născut a murit după ce a dezvoltat un herpes

25 Oct 2018   •   17:32
Un nou-născut a murit după ce a dezvoltat un herpes

Un nou-născut a murit, ca urmare a apariţiei unui herpes după ce a fost pupat, potrivit mamei sale, scrie Daily Mail.

Aliza Rose Friend avea doar opt zile când a murit, după apariţia unui herpes neonatal provenit de la contaminarea cu virusul HSV-1. Mama sa, Abigail, în vârstă de 19 ani, afirmă că Aliza a fost sănătoasă în primele 36 de ore de viaţă, înainte să facă febră, să devină letargică şi să îşi piardă interesul în mâncare.

Starea de sănătatea a bebeluşului s-a deteriorat rapid, în  contextul în care boala i-a “mâncat plămânii şi creierul”. După ce doctorii i-au spus lui Abigail şi partenerului ei, Tyler Hensley, în vârstă de 26 de ani, că există “speranţă” ca Aliza să supravieţuiască, bebeluşul a fost declarat decedat, pe 20 mai, iar medicii au închis aparatele care o ţineau pe micuţa Aliza în viaţă.

Ulterior, medicii i-au spus lui Abigail că fiica ei a contactat infecţia după ce a fost pupată de cineva care avea virusul, care se manifestă, în general, printr-o tuse seacă.  O altă variantă este ca Aliza să fii fost atinsă de cineva care nu se spălase pe mâini, însă nu există nicio variantă prin care tinerii părinţi să afle de la cine a căpătat virusul fiica lor.

“Aliza a fost sănătoasă în prima zi şi jumătate. Virusului i-a luat şase zile jumătate să-i distrugă complet corpul.”, a spus Abigail. “Familia şi unii prieteni apropiaţi au venit să o viziteze când s-a născut. Nu există niciun mod prin care să aflu cine i-a dat virusul, pentru că este foarte comun. Ar fi putut fi oricine. Ar putea să fie vorba chiar şi de un doctor.”

×
Subiecte în articol: herpes nou-nascut herpes neonatal hsv-1