x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei 7 alimente esențiale pentru SĂNĂTATEA FICATULUI

7 alimente esențiale pentru SĂNĂTATEA FICATULUI

20 Iun 2015   •   21:04
7 alimente esențiale pentru SĂNĂTATEA FICATULUI

 Ficatul, principalul organ implicat în eliminarea toxinelor din organism, curăţă corpul prin filtrarea elementelor toxice din sange şi, în plus, ajuta la digestia alimentelor.

Un ficat sănătos arde grăsimile, preia nutrienţii din hrană şi îi transformă în componente esenţiale ale sângelui, prin colectarea vitaminelor şi a mineralelor şi prin producerea enzimelor şi proteinelor care contribuie la echilibrul hormonal.

Ficatul ne ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infectiilor, să elimine bacteriile din sânge şi produce bila, necesară pentru digestia alimentelor. Când ficatul devine suprasolicitat, ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, organismul este afectat şi, astfel, pot aparea probleme grave de sănătate. De aceea, este esenţial ca ficatul să fie întreţinut în mod corespunzător.

Iată câteva substanţe nutritive esenţiale pe care trebuie să le integrezi în regimul tău alimentar pentru a-ţi menţine un ficat sănătos:

1. Usturoiul

Conţine numeroşi compuţi organo-sulfuroşi, printre care alicina şi seleniu, două ingrediente importante care protejeaza ficatul şi ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Citeşte continuarea pe ANT|ENA SATELOR



×