x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei A/H1N1: Medicii refuză vaccinarea

A/H1N1: Medicii refuză vaccinarea

02 Dec 2009   •   00:00

Medicii care refuză vaccinul reprezintă un pericol în momentul în care sfătuiesc pacienţii să nu se vaccineze, a declarat ieri subsecretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat.
Reacţia medicului este o consecinţă a faptului că tot mai mulţi medici din zona Moldovei (Iaşi şi Neamţ, în special) refuză să se vaccineze pe ei, dar şi pe pacienţii lor.

Vaccinarea este una opţională, aşa că, nimeni nu-i poate obliga să facă acest lucru, susţin medicii. "Nu ştiu cum, după ani de medicină, poţi recomanda ceva care nu e bazat pe o demonstraţie ştiinţifică. Eu m-am vaccinat, colegi de-ai mei s-au vaccinat, recomand colegilor mei să facă acelaşi lucru, pentru că este o măsură de prevenire, vaccinul nu face decât să creeze anticorpi care omoară microbul", a mai declarat Arafat.

Ministerul Sănătăţii a demarat săptămâna trecută campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1. Vaccinul produs de Institutul Cantacuzino a primit toate aprobările de la Agenţia Naţională a Medicamentului şi a fost testat conform standardelor internaţionale, ne asigură Ministerul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă