x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei A/H1N1 nu s-a modificat

A/H1N1 nu s-a modificat

de Magda Marincovici    |    03 Dec 2009   •   00:00

Virusul A/H1N1 nu a suferit mutaţii în România. Ieri, Institutul Cantacuzino a precizat că rezultatele analizelor asupra virusului sunt negative.



Precizarea vine pe fondul temerii că virusul şi-a modificat structura. Încă din 20 noiembrie, autorităţile medicale din Norvegia, Brazilia, China, SUA, Japonia, Mexic, Ucraina au semnalat depistarea unei mutaţii numite D222G. Două veşti bune: această mutaţie nu e nouă, ea fiind prezentă inclusiv în timpul pandemiei din 1918, şi vaccinul asigură imunizarea contra virusului H1N1. Totuşi, nu trebuie neglijat faptul că tocmai această mutaţie permite virusului pătrunderea mai în profunzimea sistemului respirator şi provocarea unor forme severe de gripă.

Deşi vaccinarea reprezintă cea mai eficientă armă în lupta cu virusul, totuşi, la noi, mulţi medici nu vor să se vaccineze. Doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat în MS, a declarat că "medicii care refuză vaccinul reprezintă un pericol pentru pacienţi în momentul în care îi sfătuiesc pe aceştia să nu se vaccineze". De luni până marţi, în ţara noastră au fost consemnate 168 de cazuri noi de gripă pandemică şi două decese. Totalul cazurilor înregistrate până în acest moment este de 3.427, din care cinci decese.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă