x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevărat sau fals

Adevărat sau fals

de Jurnalul National    |    18 Noi 2007   •   00:00

Mestecatul frunzelor de tutun este mai puţin periculos decăt fumatul?

Fals. Chiar şi mestecatul frunzelor de tutun poate duce la dependenţa de nicotină. De asemenea, persoanele care mestecă tutun prezintă un risc crescut de cancer bucal şi de boli cardiovasculare.

Â

Legumele care conţin amidon nu sunt recomandate in curele de slăbire pentru că au multe calorii?

Fals. Este adevărat că orezul, cartofii, sfecla, morcovii conţin mai mult amidon decăt celelalte legume. Asta nu inseamnă insă că nu pot fi consumate dacă vrem să scăpăm de kilogramele in plus. Secretul constă in modul de preparare. Dacă nu ştim cum să le preparăm, aceste legume se transformă intr-o bombă calorică. Iată numai un exemplu: cartofii fierţi conţin 90-100 de calorii, pe cănd cartofii prăjiţi ajung la peste 300 de calorii.

Â

Acneea poate apărea şi la nou-născuţi?

Adevărat. Studiile clinice au demonstrat că manifestările clinice ale acneei pot apărea şi la nou-născuţi in primele 6-8 luni de viaţă. Vinovaţi de acest fenomen sunt hormonii moşteniţi de la mamă.

Â

Lentilele de contact colorate sunt destinate doar persoanelor care au probleme cu vederea?

Fals. Oricine poate purta lentile de contact colorate. Este vorba despre aşa-numitele lentile estetice, datorită cărora putem avea ochi violet, gri sau turcoaz. Regulile de igienă trebuie respectate şi in cazul purtării lentilelor estetice, altfel pot apărea infecţii la nivel ocular, uscăciunea oculară, iritaţiile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă