x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Adevarat sau fals

Adevarat sau fals

de Steluta Indrei    |    23 Iul 2006   •   00:00

Un os se poate rupe, pur si simplu, daca facem efort exagerat? Este adevarat. Daca facem prea mult sport, osul este suprasolicitat si poate deveni mai fragil. Daca efortul continua, osul se fractureaza. Asa-numitele fracturi de stres apar mai ales la sportivii de performanta, dar si la persoanele care reincep in forta o activitate sportiva dupa o pauza indelungata.

Nu este bine sa mergem la plaja sau la piscina in perioada menstruatiei? Fals. In realitate, nimic nu interzice acest lucru. Utilizarea unui tampon intern este suficienta pentru a evita neplacerile la plaja.

Curele de slabire drastice pot perturba ciclul menstrual? Adevarat. Tinerele care slabesc foarte mult pot avea dereglari ale ciclului menstrual. Endocrinologii atrag atentia ca trei zile de regim strict ajung pentru a da peste cap ciclul menstrual.

Un suc de fructe preparat in casa poate inlocui fructul consumat ca atare? Este fals. Sucul de fructe este mai putin bogat in vitamina C si vitamina A, care se pierd in contact cu aerul si lumina. In plus, consumul de fructe proaspete asigura o cantitate mai mare de fibre decat sucurile.

Prepararea alimentelor la gratar cu carbuni este periculoasa? Fals. Se spune ca prin aceasta metoda de frigere se acumuleaza in alimente substante cancerigene, dar in realitate acestea sunt in cantitati infime. Si cum nu facem gratar la iarba verde in fiecare zi, nu exista nici un pericol. (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă