In Galati au fost semnalate primele cazuri de boli diareice acute.
Victime sunt patru jandarmi aflati in comuna Tudor Vladimirescu la lucrarile de eliminare a efectelor inundatiilor. De asemenea, au fost semnalate mai multe cazuri de forme usoare de dermatite de contact.
RISCURI. Caldura, apele baltinde, umezeala, lipsa apei potabile, dar si imposibilitatea ca persoanele din zonele inundate sa se schimbe cu haine curate si sa se spele cat mai des cu multa apa si sapun sunt cauze care favorizeaza inmultirea germenilor. "Cu totii suntem predispusi la bolile diareice", afirma medicul Eugen Bleotu de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Prof. dr. Victor Babes" din Bucuresti. Dar mai vulnerabili sunt copiii de varsta mica.
Simptomele bolilor diareice sunt scaune frecvente, apoase, semilegate, dureri abdominale, febra, stare generala proasta. "Daca pacientul prezinta peste 10 scaune pe zi si are sindrom de deshidratare, atunci el trebuie internat", afirma medicul Eugen Bleotu. Masurile de prevenire constau intr-o igiena personala si alimentara corespunzatoare.