Nu trebuie să evitaţi pentru totdeauna aceste alimente, ci doar să le consumaţi cu moderaţie, deoarece pot agrava anumite sensibilităţi existente sau pot îngreuna procesul de digestie, provocând alte afecţiuni.
Fermenţi
Aproape tuturor produselor de panificaţie şi de patiserie li se adaugă fermenţi (drojdie), ca agenţi de creştere şi dospire a făinii. Dacă produsele pe care le consumaţi sunt crescute sau au crustă, atunci fără îndoială conţin fermenţi. Alimentele preambalate conţin deseori fermenţi care apar pe ambalaj sub denumirea de proteine de drojdie autogenată, extract de drojdie, proteină vegetală hidrogenată, proteină vegetală, drojdie de dospire, dorjdie de bere. Citiţi cu atenţie eticheta înainte de a cumpăra produsul. Alimentele fermentate (oţet, sos de soia, brânza) reprezintă o altă sursă de fermenţi. Aceştia constituie o problemă doar pentru cei care a o sensibilitate sporită la ei: alergii, candidoze, astm, infecţii micotice, eczeme, urticarie, dureri de cap şi migrene.
Sensibilitatea la fermenţi poate apărea ca urmare a unui consum ridicat de alimente pe bază de drojdie sau alţi fermenţi. Nu trebuie eliminate definitiv, ci doar limita consumul lor. Cum cele mai multe produse de patiserie conţin şi zahăr este de preferat ca acestea să nu facă parte din regimul zilnic.
CIteste AICI despre alte alimente moderat nocive
Citeste si
Alimente care păcălesc foamea
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Iaurtul, mijloc eficient de lupta cu hipertensiunea
Vrei sa slabesti? Mananca de 9 ori pe zi