x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Amelia Antoniu va fi externată

Amelia Antoniu va fi externată

de Magda Colgiu    |    10 Mai 2010   •   00:00

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian", Amelia Antoniu, va fi externată luni, a declarat dr Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar.   Cealaltă pacientă, Alice Preda, se află în continuare la terapie intensivă, a mai spus purtătorul de cuvânt al spitalului. 

Amelia Antoniu şi Alice Preda au fost internate la Spitalul CF 2 pentru intervenţii minore, însă în timpul manevrelor medicale ele au fost infectate cu germeni gram negativi. După operaţii, starea lor s-a înrăutăţit şi au fost transferate la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Universitar.

Amelia Antoniu se internase la Spitalul CF 2 pentru cauterizarea unei răni pe colul uterin, o intervenţie simplă, în urma căreia, în mod normal, ar fi trebuit să se externeze foarte repede.  Alice Preda venise la Spitalul CF 2 pentru serclaj în 14 săptămâni de sarcină. În ziua următoare intervenţiei, femeia a început să piardă lichidul amniotic, ecografia evidenţiind că inima fătului nu mai bate. Au urmat avortul, hemoragia şi o operaţie prin care femeii i s-a scos uterul.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă