x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Anchetă internă la Ambulanţa Bucureşti

Anchetă internă la Ambulanţa Bucureşti

02 Aug 2010   •   00:00

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIIF) a deschis o anchetă internă în cazul unei tinere căreia i s-a făcut rău pe stradă şi care a aşteptat ambulanţa o perioadă mai mare decât termenul prevăzut de lege, a declarat, luni, managerul SABIF, Alis Grasu. Managerul SABIF a declarat pentru Mediafax că duminică, după ora 18:00, a fost solicitată o ambulanţă pentru o tânără căzută în stradă, maşina ajungând la caz după mai bine de o oră. Alis Grasu a precizat însă că la acel moment erau 36 de urgenţe medicale, opt dintre ele cod roşu şi de aceea toate maşinile erau plecate în misiuni. "Mai mult, tânăra căzută în stradă era conştientă, iar după ce a fost dusă la spital, a plecat acasă singură, neavând nici un simptom al unei boli care i-ar fi pus viaţa în pericol. Salvarea a ajuns la caz după o oră şi 14 minute", a mai spus Alis Grasu.

Ea a adăugat că femeia a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe Floreasca, de unde a plecat "la puţin timp de la prezentare, pe propriile picioare".
"Nu a fost vorba despre un puseu de tensiune. Tensiunea arterială măsurată de echipajul care a transportat pacienta a fost, conform fişei medicale numarul 238218, 140/90 mmHg, valoare aflată în limitele normale şi confirmată atât de pacientă, cât şi la UPU Floreasca (130/80mmHg), conform documentelor medico-legale. Femeia era conştientă. Reclama că i-au amorţit mâinile", a mai spus Alis Grasu.

Managerul SABIF a menţionat că motivul întârzierii ambulanţei la acest caz nu a fost schimbul de tură.  "Nu dorim să ascundem nimic opiniei publice şi facem toate eforturile pentru creşterea calităţii serviciilor oferite, în ciuda dificultăţilor cu care se confruntă întregul sistem sanitar din România. Regretăm disfucţionalitatea apărută ieri (duminică ­ n.r). Cu toate acestea, nu putem accepta manipulări de presă sau de oricare altă natură. Dorim să fim prezentaţi opiniei publice cu aceeaşi obiectivitate şi corectitudine care ni se cer şi nouă", a spus managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, citată într-un comunicat al instituţiei remis agenţiei MEDIAFAX de către Ministerul Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă