x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Animalele de companie alunga depresia

Animalele de companie alunga depresia

06 Dec 2004   •   00:00

A avea un animal de companie este benefic pentru sanatate. A fost demonstrat stiintific ca pisicile, cainii sau pestii alunga stresul si protejeaza sanatatea stapanilor. Mai precis, aceste animale reprezinta o terapie eficienta mai ales in unele tulburari ale psihicului.

MAGDA MARINCOVICI

BENEFICIU. Animalele de companie isi ajuta stapanii in momentele dificile
BENEFICII. Posesorii de animale de companie patrupede au mai putine probleme cu hipertensiunea arteriala, cu colesterolul si trigliceridele, comparativ cu persoanele care nu au pe langa ele un asemenea tovaras.

Potrivit studiilor intreprinse in ultima vreme, proprietarii de animale de companie sunt mai putin victime ale depresiilor, sunt persoane sociabile, active si dinamice. Simplul fapt ca ai un animal pe langa tine reduce in mod considerabil folosirea medicamentelor psihotrope si reduce la jumatate cheltuielile pentru ingrijirea sanatatii.

Dar animalele de companie nu numai ca ne protejeaza sanatatea, dar pot contribui si la recuperarea ei. Astfel, in clinicile unor spitale s-a incercat reducerea starii de stres si ridicarea moralului unor pacienti prin apropierea de aceste animale. In prezent, se asteapta rezultate incurajatoare in cazul persoanelor suferinde de dementa senila, in special de Alzheimer.

SCEPTICI. Sa notam insa si punctul de vedere al scepticilor asupra acestor concluzii. Ei nu mai contenesc in a atrage atentia ca a avea animalele de companie inseamna, de fapt, muscaturi, alergii, infectii. Si ca aceste pericole cresc foarte mult in cazul in care animalele sunt in preajma unor persoane cu o stare de sanatate precara. Se pare insa ca beneficiile pentru sanatate sunt mai importante decat riscurile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă companie