x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei APMRG continuă să crediteze sistemul de sănătate din Romania

APMRG continuă să crediteze sistemul de sănătate din Romania

12 Aug 2010   •   00:00

APMRG aduce la cunoştinţa opiniei publice nivelul fără precedent al arieratelor cu care se confruntă domeniul farmaceutic din România, care se ridică la cifra neoficală de 3 miliarde RON. În calitate de instituţie abilitată a statului în gestionarea fondurilor din domeniul sănătăţii, CNAS nu a început decontarea medicamentelor utilizate în 2010, nereuşind practic să încheie compensarea consumului de produse farmaceutice nici măcar pentru anul 2009.



"Atragem atenţia asupra sumelor enorme, de peste 1,5 miliarde RON, cu care APMGR creditează în 2010 sistemul de sănătate din România", informează instituţia printr-un comunicat de presă. Acest lucru se întâmplă, în condiţiile în care medicamentele generice ocupă abia 25% din piaţă, dar deţin 62% din volumul total al consumului.

"Considerăm că aceasta este cea mai gravă criză financiară din sistem de după 2004, în condiţiile în care preţurile medicamentelor generice au scăzut cu circa 10% numai în ultimele 12 luni. "Din respect pentru pacienţi, pentru nevoile lor fundamentale şi pentru a le asigura accesul neîntrerupt la terapie, membrii APMGR au înţeles să susţină sistemul sanitar, ajungând în acest moment la termene de încasare de aproape 300 de zile", se mai precizează în acelaşi comunicat.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă