x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Articulaţii slabe - Mai şubrezi decît părinţii

Articulaţii slabe - Mai şubrezi decît părinţii

de Oana Antonescu    |    06 Iun 2008   •   00:00

Durerile de articulaţii caracteristice vîrstei a treia sînt în prezent foarte frecvente la tinerii sub 30 de ani, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk şi realizat de MBT Academy, o firmă suedeză producătoare de încălţăminte ortopedică.



Durerile de articulaţii caracteristice vîrstei a treia sînt în prezent foarte frecvente la tinerii sub 30 de ani, potrivit unui studiu publicat de dailymail.co.uk şi realizat de MBT Academy, o firmă suedeză producătoare de încălţăminte ortopedică. De zece ori mai mulţi tineri suferă de dureri de spate faţă de acum o generaţie. Durerile de şolduri sînt şi ele cu 50% mai frecvente la generaţia actuală de tineri. 63% dintre tinerii sub 18 ani au dureri de genunchi, în vreme ce doar 3% dintre părinţii lor aveau asemenea probleme la aceeaşi vîrstă. Potrivit statisticii, peste o treime dintre tinerii sub 25 de ani iau diferite calmante fără prescripţie medicală.

CAUZE. Sedentarismul, lipsa exerciţiului fizic şi programul mai lung de muncă sînt principalele cauze a problemelor articulare la tineri, au explicat specialiştii. "Este foarte îngrijorător că tinerii sub 18 ani au suferinţe specifice vîrstei a treia. Multe dintre aceste probleme sînt cauzate de viaţa la oraş. Suprafeţele plane, din beton, afectează buna funcţionare a musculaturii, ceea ce produce dureri de spate, de articulaţii şi modificări ale posturii coloanei vertebrale", atrage atenţia dr Joshua Wies, fizioterapeut şi directorul MBT Academy. Toate aceste probleme sînt agravate prin purtarea tocurilor, care provoacă hiperlordoză, o deformare a coloanei lombare. Una din zece tinere poartă tocuri foarte înalte cel puţin trei zile pe săptămînă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă