Oamenii nu stiu cum se intampla ca in acest sezon, o data cu sosirea timpului caldut, se intalnesc destul de des toxiinfectiile alimentare, care ii obliga pe cei infectati cu bacterii sa alerge cu grabire la WC.
In aceste saptamani apar des tentatiile sa mananci improvizat pe strada fructe, gogosi si sa nu te speli pe maini. Gospodinele inca n-au pus frigiderul in priza si mai tin pe balcon mancarurile, s-au trezit si mustele, asa ca toate aceste rele obiceiuri deschid calea bacteriilor ce provoaca boli diareice. Aparitia bolilor diareice e brusca, cu multe scaune, cu dureri abdominale difuze, cu greata, varsaturi, uneori febra. Daca scaunele sunt apoase e vorba de toxiinfectii alimentare, daca scaunele sunt cu mucus si sange, fara materii fecale poate fi dizenterie. Dese sunt infectiile cu stafilococ, bacterie care se simte foarte bine in branza sarata. E suficient ca vanzatorul din piata sa aiba o mica infectie la vreun deget, sa manevreze calupul de branza fara manusi si stafilococul a patruns in branza, iar apoi in organism. La distanta de 2-6 ore apar scaunele apoase, durerile de burta, greturile, salivarea abundenta.FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei
Citește pe Antena3.ro