Peste aproximativ 13 ani, două treimi dintre pacienţii cu diferite forme de cancer vor supravieţui cel puţin cinci ani după ce au fost diagnosticaţi. Aceasta este speranţa unei echipe de cercetători din cadrul Centrului de Cercetare pentru bolnavii de Cancer din Marea Britanie.
Peste aproximativ 13 ani, două treimi dintre pacienţii cu diferite forme de cancer vor supravieţui cel puţin cinci ani după ce au fost diagnosticaţi. Aceasta este speranţa unei echipe de cercetători din cadrul Centrului de Cercetare pentru bolnavii de Cancer din Marea Britanie.Această concluzie a oamenilor de ştiinţă britanici este confirmată de statisticile care arată că a crescut procentul persoanelor care trăiesc aproximativ zece ani de la diagnosticarea cu cancer: de la 23,6% acum 30 de ani, la 46,2%, in prezent. Conform cercetătorilor britanici, numărul mare de supravieţuitori se datorează diagnosticării precoce, tehnicilor moderne aplicate de chirurgi performanţi, programelor de screening şi descoperirii unor tratamente din ce in ce mai eficiente.
Â
PLAN. Specialiştii au pus la punct un plan optimist pentru anul 2020. Astfel, cercetătorii speră ca in următorii ani, trei sferturi din bolnavii de cancer să cunoască metodele prin care pot reduce riscul imbolnăvirilor şi două treimi din pacienţi să fie diagnosticaţi la timp, in faza in care cancerul poate fi tratat cu succes.
De asemenea, planul britanicilor prevede că peste 13 ani numărul fumătorilor va fi mai mic cu 4 milioane decăt in prezent, că riscul imbolnăvirii de cancer la persoanele sub 75 de ani va fi redus semnificativ. In plus, britanicii se aşteaptă ca in 2020 descoperirile ştiinţifice să ne ofere mai multe informaţii cu privire la această boală.
Pentru ca planul britanic să devină realitate, autorităţile sanitare vor lansa campanii de informare şi se vor asigura că pacienţii cu cancer beneficiază de cele mai bune tratamente.