x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Braşov: Tabără pentru tineri care suferă de insuficienţă renală

Braşov: Tabără pentru tineri care suferă de insuficienţă renală

07 Iun 2010   •   00:00

Un grup de 34 de copii şi tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 26 de ani care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal, care provin din centrele de dializă Bucureşti, Cluj, Zalău, Baia-Mare, Sighet, Reşiţa Orăştie şi Alba vor petrece o săptămână, în perioada 7-13 iunie, în tabăra "Zâmbet de Copil" organizată la Complexul "Conca Verde" din Râşnov.

Organizatorii taberei sunt Consiliul Judeţean Braşov şi Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca.
Preşedintele Asociaţiei Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a făcut apel şi la alte autorităţi din alte judeţe ale ţării să vină în sprijinul celorlalţi copii şi tineri care nu au putut ajunge la Râşnov.

"În ţără sunt 90 de copii şi tineri care au nevoie de ajutor. La Râşnov am putut aduce doar 34, pentru că nu dispunem de fondurile necesare. Costul taberei cu tot cu transport până la Râşnov, cazare, mare, transport la cele două spitale costă 35.000 de lei. Ar fi bine dacă şi alte autorităţi din alte zone ale ţării ar acorda sprijin acestor copii şi tineri suferinzi", a declarat Emanuel Ungureanu. Cu sprijinul Spitalului Clinic de Copii şi a Spitalului Mârzescu din Braşov, cei 34 de copii şi tineri vor efectua de trei ori pe săptămână tratamentul de care depinde supravieţuirea lor.

Acest proiect are un caracter unic la nivel naţional prin faptul că permite unor copii şi tineri a căror viaţă depinde de aparatele de dializă să petreacă împreună câteva zile de vacanţă asigurându-li-se asistenţa medicală necesară, a mai spus preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta". (Rompres)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă