x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Brazi periculosi

Brazi periculosi

05 Dec 2004   •   00:00

Pere, mere, citrice, dulciuri... ce pot inlocui foarte bine lumanarile si instalatiile electrice in bradul de Craciun.

MAGDA MARINCOVICI

MODA. Impodobiti bradul cu ingerasi, animale, personaje din povesti din ciocolata, turta dulce, in culori pastel, dar mai ales in rosu si verde, traditionale de Craciun
Este recomandarea specialistilor care urmaresc prevenirea pericolelor provocate chiar de ornamente. Totul a pornit de la statisticile care umbresc bucuria Craciunului, din cauza ornamentelor. Lumanari sau instalatii electrice care au transformat totul in scrum, beculete sparte care au provocat rani grave.

TRADITIE. Aceasta recomandare nu reprezinta o noutate, ci chiar modul in care bunicii nostri ornau bradul de Craciun. Ei foloseau mai ales merele, nucile argintate si aurite. In vechiul calendar, 24 decembrie era ziua rezervata stramosilor nostri Adam si Eva, de care se leaga pomul plin de mere ispititoare. Imaginatia bunicilor nostri insa a mers mai departe si ei au asezat pe crengutele de brad pere, struguri, portocale, funie de ceapa, spice de grau... Ghirlandele pot fi facute din imbinarea unor figurine - stelute, clopotei, inimioare. Craciunul e sarbatoarea familiei. Pornind de la aceasta semnificatie, ni se propune sa facem din bradul de Craciun un "album cu amintiri de familie".

Modalitatea este simpla si la indemana oricui. Fotografii cu parinti, bunici, nepoti, atarnate in brad. In SUA au aparut ghirlande din pop-corn. Si de ce sa nu insirati pe ata colorata fructe uscate? Totul este permis, important este sa dati frau liber imaginatiei.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă