x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campania de donare de sânge a mediciniştilor, susţinută de Cseke

Campania de donare de sânge a mediciniştilor, susţinută de Cseke

04 Mai 2010   •   00:00

Ministrul Cseke Attila s-a întâlnit cu reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) pentru a-i asigura că Ministerul Sănătăţii susţine iniţiativa lor de a desfăşura o campanie naţională de donare benevolă de sânge.

Campania se desfăşoară în perioada 3-7 mai, în mai multe locaţii, respectiv la UMF "Carol Davila" (Bucureşti), Centrul de Transfuzie Braşov, Centrul de Transfuzie Sibiu, Centrul de Transfuzie Iaşi, Centrul de Transfuzie Târgu-Mureş, Centrul de Transfuzie Craiova şi Dispensarul pentru Studenţi.

Centrele de Transfuzie Sanguină vor pune la dispoziţia organizatorilor cadre medicale specializate în domeniu, care vor respecta normele internaţionale de igienă în timpul actului de donare.

Ca măsură de siguranţă pentru pacienţii din spitale care vor beneficia de produsele prelevate, se va efectua o serie de teste în laboratoare de specialitate pentru a exclude eventuala transmitere a unei boli prin transfuzie. În cazul în care donatorul suferă de o boală transmisibilă, acesta va fi informat asupra stării lui de sănătate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă