x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campania de vaccinare, extinsă

Campania de vaccinare, extinsă

09 Dec 2009   •   00:00

Ministerul Sănătăţii a decis extinderea campaniei de vaccinare la persoanele cu boli cronice. Decizia este motivată de faptul că decesele în rândul celor infectaţi cu virusul pandemic au fost înregistrate la pacienţii cu astfel de suferinţe, a declarat miercuri secretarul de stat Adrian Streinu Cercel.



Astfel, începând de săptămâna viitoare, în cabinetele medicilor de familie va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice.

Sunt vizaţi pacienţii cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate. Vaccinarea bolnavilor cronici se va putea efectua, în funcţie de posibilităţi, şi în unităţile sanitare de tratament specifice.
Ministerul Sănătăţii a decis, de asemenea, că, la cerere, marile companii ai căror angajaţi intră în permanenţă în contact direct cu mase mari de populaţie vor putea solicita vaccinarea personalului.

Până în prezent au fost distribuite 1.340.000 de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25.000 de persoane, conform sursei citate.

Potrivit ultimei raportări a MS privind situaţia cazurilor de gripă nouă în România, totalul îmbolnăvirilor a ajuns la 3.998, iar al deceselor la 14. Decesele au fost înregistrate la persoane infectate cu virusul gripei noi, dar care aveau şi alte boli asociate.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă