x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Campaniile de vaccinare din ţările sărace, în pericol din cauza lipsei de fonduri

Campaniile de vaccinare din ţările sărace, în pericol din cauza lipsei de fonduri

15 Sep 2010   •   00:00

Campaniile de vaccinare ce au potenţialul de a salva viaţa a peste 1 milion de copii pe an sunt ameninţate de lipsa fondurilor, conform unui studiu publicat de Crucea Roşie, informează AFP, citată de Agerpres.



"Deşi noile vaccinuri antipneumococice şi antivirale pot salva viaţa a peste 1 milion de copii în fiecare an, campaniile de vaccinare sunt ameninţate de lipsa fondurilor" explică într-un comunicat comun Federaţia Internaţională a Crucii Roşii şi a Semilunii Roşii şi Alianţa Globală pentru Vaccinuri şi Imunizări (Gavi).

Studiul comun al celor două instituţii a ajuns la concluzia că "36% din cazurile de mortalitate infantilă din lume, la copiii mai mici de 5 ani, sunt cauzate de doar două boli infecţioase: pneumonia şi dezinteria".

"Marea majoritate a acestor cazuri de mortalitate pot fi prevenite prin companii de vaccinare eficiente şi ieftine", se mai precizează în comunicat.

Conform aceluiaşi document, doar 4 miliarde de dolari ar fi necesari pentru a salva 4 milioane de vieţi prin aceste campanii de vaccinare.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă