x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Carnea roşie şi alcoolul ne dau cancer

Carnea roşie şi alcoolul ne dau cancer

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00

21 de specialişti oncologi de reputaţie internaţională au emis noi recomandări cu privire la stilul de viaţă in scopul prevenirii cancerului. Printre cele mai mari pericole se numără carnea roşie, carnea procesată şi alcoolul. Experţii de la World Cancer Research Fund, o organizaţie nonguvernamentală internaţională pentru prevenirea cancerului, au analizat peste 7.000 de studii pe problema cancerului şi alimentaţiei. Pentru a preveni riscul de cancer, ei recomandă un consum de 500 de grame de carne roşie săptămănal şi interzic consumul de carne procesată: şuncă, bacon, pastramă de vacă, salam sau crenvurşti. In ce priveşte alcoolul, specialiştii nu au stabilit o cantitate-limită, ci recomandă un consum moderat. Pentru a ne proteja impotriva riscului de cancer, fiecare dintre noi trebuie să işi menţină supleţea şi să aibă un indice de masă corporală situat intre 18,5 şi 25. "Cancerul nu are legătură cu soarta, ci cu o serie de factori de risc. Putem reduce aceste riscuri prin corectarea stilului de viaţă", a declarat pentru BBC profesorul Martin Wiseman, unul dintre autorii recomandărilor. Peste trei din cele zece milioane de cazuri de cancer diagnosticate anual in lume ar putea fi prevenite respectănd aceste recomandări, mai spune profesorul Wiseman.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă