Mâine, împreună cu Jurnalul Naţional şi suplimentul Jurnalul de sănătate, primiţi volumul "Puterile vindecătoare ale uleiului de măsline", apărut la Editura Curtea Veche. Autoarea, Cal Orey, ne promite un "ghid complet pentru folosirea aurului lichid al naturii".
Reproducem ce spune editorul despre acest volum: "Din Antichitate şi până azi, uleiul de măsline a avut numeroase întrebuinţări, de la vindecarea diverselor boli până la utilizarea în cosmetică şi la treburile casnice. Există dovezi ştiinţifice care atestă faptul că regimurile alimentare bazate pe uleiul de măsline pot prelungi viaţa şi preveni îmbolnăvirile". Autoarea ne ispiteşte cu comorile care plutesc în acest lichid. Vitamina E: o vitamină antioxidantă care ajută la întărirea reacţiilor imunitare, reducând riscul bolilor cardiace şi al unor forme de cancer. Acizi graşi esenţiali: grăsimi benefice, de pildă, omega-3 şi omega-6, care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiace, a obezităţii şi diabetului. Clorofilă, substanţă cu proprietăţi antioxidante. Compuşi de tip fenol: substanţe care acţionează ca antioxidanţi. Fitoestrogeni: substanţe care combat osteoporoza, diminuând simptomele menopauzei. Steroli: substanţe care contracarează absorbţia intestinală a colesterolului din alimente. Cartea semnată de Cal Orey conţine reţete sănătoase cu ulei de măsline şi legume, fructe, cereale, peşte, carne de pui şi alte alimente cu rol în menţinerea greutăţii ideale şi în prevenirea anumitor afecţiuni. Ne oferă, de asemenea, informaţii la zi obţinute de la medici celebri, nutriţionişti, producători de ulei de măsline şi bucătari de renume. Toţi şi toate conduc la o singură concluzie: uleiul de măsline este un aliment-medicament: alină dureri provocate de artrită, încetineşte evoluţia cancerului de colon şi de sân, previne diabetul, ţine sub control ulcerul, protejează capacitatea de memorare.
Citește pe Antena3.ro