Cât de des trebuie să spălăm prosopul de baie
Prosopul de baie ascunde mai multe bacterii decât îți poți imagina. În momentul în care este folosit, acesta devine un mediu de înmulțire a fungilor și a bacteriilor, un loc în care se amestecă celulele moarte cu secreții de tot felul. De asemenea, deoarece se află mereu într-un mediu umed și nu foarte igienic, prosopul tău mai poate căpăta și alte bacterii nedorite ce se află răspândite peste tot prin baie (chiar și din vasul de toaletă!), scrie ziarulring.ro.
Deși majoritatea bacteriilor nu îți fac rău imediat, trebuie să fii conștientă de faptul că acestea există și se răspândesc foarte rapid. Principalii factori care favorizează înmulțirea acestora sunt umezeala și temperatura ridicată. Câți dintre noi lăsăm prosopul agățat pe undeva prin baie după ce ne uscăm? Răspunsul: majoritatea. Într-un astfel de mediu, se pare că bacteriile își dublează numărul după doar 20 de minute.
Principalele probleme pe care prosopul nostru de baie ni le poate produce sunt reacțiile alergice și chiar anumite infecții (mai ales dacă există răni deschise, cum sunt tăieturile de la epilat). Prosopul devine și mai periculos atunci când îl împărțim cu cineva. Corpul nostru este obișnuit și poate face față propriilor microbi, dar în fața unor microbi străini – așa cum este și stafilocolul auriu – acesta nu va ști cum să reacționeze.

Ştiri din .ro
Terapia Bach: cele 38 de remedii preparate din flori

Un nou tratament pentru COVID-19 este analizat de Agenția Europeană pentru Medicamente
Persoanele infectate anterior cu COVID-19 dezvoltă mai mulți anticorpi în urma vaccinării
Studiu: Cât timp supraviețuiește virusul SARS-CoV-2 pe textile
UPDATE Controverse cu privire la vaccinul AstraZeneca. Mesajul Comisiei Europene
Picioare frumoase și îngrijite: trucuri utile pentru a avea grijă de tine în fiecare zi
Gesturi care salvează viața în cancerul de sân
Israel: Primul studiu asupra eficienței vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer
(P) Hmdmedical.uk.com - hybrid dermatoscope, perfect pentru descoperirea, la timp, a problemelor pielii !
Cateva motive pentru care trebuie sa mergi periodic la medicul dentist!
Dependenţa de smartphone, o nevroză cu leac
