x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cazul copilului uitat în incubator

Cazul copilului uitat în incubator

17 Noi 2009   •   00:00

Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator nu s-a prezentat la audieri, a declarat marţi vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali, Florian Chiru. Acesta a afirmat că femeia poate respinge invitaţia de maxim trei ori, după care cazul va fi judecat în lipsă.

"O dată cu ea au mai fost invitate asistenta-şefă şi directorul de îngrijiri", a precizat Florian Chiru. El a mai spus că incubatorul este vechi de 20 de ani, ultima revizie a fost făcută în 2008 şi aparatul era bun. Chiru a precizat că organizaţia profesională reclamă de ani de zile lipsa asistenţilor medicali, dar posturile rămân blocate.

"Este şi o problemă de personal. Din declaraţiile celorlalte două angajate audiate reiese că asistenta era singură pe tură şi trebuia să se ocupe şi de nou-născuţii de la sala de naşteri. De aceea a lăsat copilul cam 10-15 minute nesupravegheat", a adăugat Chiru.

Potrivit vicepreşedintelui Ordinului Asistenţilor Medicali, în acest caz este vorba despre o greşeală, care va fi sancţionată conform legii, mergând de la avertisment şi până la retragerea dreptului de practică. Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat luni, de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti, acest caz.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă