x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce bem, ce mancam - Jamon Cocido extra

Ce bem, ce mancam - Jamon Cocido extra

de Magda Marincovici    |    27 Dec 2006   •   00:00
Ce bem, ce mancam - Jamon Cocido extra

O sunca de import. Jamon Cocido. "Extra" spune producatorul spaniol. Specialistul nostru nu prea e de acord. Pentru ca de pe eticheta se imprastie mai mult arome "artificiale si mai putin cele specifice unei sunculite adevarate.

O sunca de import. Jamon Cocido. "Extra" spune producatorul spaniol. Specialistul nostru nu prea e de acord. Pentru ca de pe eticheta se imprastie mai mult arome "artificiale si mai putin cele specifice unei sunculite adevarate.

Ingrediente: pulpa de porc (85%), apa, sare, dextroza, stabilizatori (E 420 - sorbitol, E 407 - caragenan, E 410 - guma caruba, E 415 - guma xantan), arome neidentificate, antioxidanti (E 316 - erithrorbat de sodiu), conservanti (E 250 - nitrit de sodiu, E 252 - nitrat de potasiu). Produs pasteurizat fabricat in Spania.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca este "un produs din carne de porc continand multi aditivi, cu o textura neatragatoare si exudat. Din eticheta nutritionala rezulta o densitate calorica de 95 Kcal/406 Kj/100g, incadrand produsul in categoria celor cu densitate calorica mica".

Aceasta sunca are un continut normal de proteine de origine animala (18,5 g/100 g), un continut scazut in grasimi (2 g/100g) si foarte scazut de glucide (1g/100g). Prof. Mencinicopschi avertizeaza ca "din cauza conservantilor, gumelor stabilizatoare, aromelor, produsul poate provoca alergii persoanelor sensibile si uneori poate avea efecte laxative".

CONCLUZIE. "Produsul nu e recomandat copiilor, adolescentilor, varstnicilor, suferinzilor de hiperuricemie, hepaticilor, renalilor, bolnavilor de maladii inflamatorii si de cancer".
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă