Că sunt gustoase în mâncare, toată lumea cunoaște. Dar că rădăcinoasele, cum sunt morcovii, sfecla roșie și hreanul, se pot transforma în tratamente pentru diferite boli știai? Iată de ce nu ar trebui să-ți lipsească din casă, scrie clicksanatate.ro.
Sunt pachete de vitamine și minerale, care pot reface corpul suferind de anemie sau alte boli, precum este ulcerul.
Morcovul cicatrizează stomacul
Conține betacaroten, vitaminele B1, B2, C şi K, sodiu, potasiu, calciu, cupru și este o legumă-cheie în preparatele tradiționale și nu numai. Însă morcovul poate fi utilizat și în caz de probleme de sănătate, cum sunt cele digestive.
Are proprietăți antidiareice și laxative, în același timp, și a dovedit că acționează ca un pansament pentru stomac. Adesea, medicii fitoterapeuți recomandă în caz de ulcer, gastrită, infecții gastrointestinale morcovii, consumați ca atare sau sub formă de suc. Nu îndepărta coaja, ci spal-o bine și consumă leguma în întregime.
Sfecla roşie combate anemia
Despre sfecla roșie, numai de bine. În caz de carență de fier, sfecla roșie este un adevărat aliat pentru corpul slăbit. Are în compoziție vitamine (A, B şi C) şi minerale (calciu, fosfor, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, potasiu), datorită cărora este considerată un detoxifiant puternic.