x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cele mai ciudate confesiuni făcute de mame

Cele mai ciudate confesiuni făcute de mame

07 Feb 2013   •   22:58
Cele mai ciudate confesiuni făcute de mame

Cum sunt mamele din ziua de azi? Ce gandesc ele cu adevarat? Ce secret se ascunde in spatele "meseriei" de mama? Today.com a realizat un sondaj de opinie la care au participat peste 25.000 de femei pentru a afla raspunsul la aceste intrebari. Pentru a fi siguri ca vor obtine cele mai bine ascunse secrete, mamicilor le-a fost asigurat anonimatul, conform sfatulparintilor.ro. Iata rezultatul:

 
1. Unele mame vor sa fie si singure
 
"Timpul pentru mine" este destul de mic pentru mame (dar si pentru tati), si cele mai multe dintre femei duc dorul unei perioade in care sa fie singure, singurele. "Simt nevoia sa fiu singura, fara copii, chiar si fara sot", a scris o mamica.
 
2. Unele mame sunt confuze in ceea ce priveste alaptarea
 
18% dintre mamele care au participat la chestionar au declarat ca le judeca pe mamele care aleg sa nu alapteze, in timp ce 42% dintre respondente s-au declarat contrariate de mamele care decid sa alapteze timp indelungat.
 
3. Unele mame isi trimit copiii bolnavi la scoala/gradinita
 
49% dintre mamele participante la chestionar au recunoscut ca au fost nevoite sa-si duca la scoala sau la gradinita copiii bolnavi pentru ca n-au avut cu cine sa-i lase. "I-am dat un medicament antitermic si l-am trimis la cresa. M-am gandit ca oricum s-a imbolnavit de la cineva de-acolo, iar eu lipisesem deja 15 zile de la serviciu pentru ca mai fusese bolnav", a marturisit o mamica.
 
4. Unele mame dau pastile de calmare copiilor
 
18% dintre mamele care au raspuns la sondaj au declarat ca dau pastile copiilor pentru a fi linistiti pe timpul unei calatorii lungi, cu masina sau cu avionul. De asemenea, 8% au recunoscut ca fac asta aproape zilnic pentru a avea parte de liniste seara cand vin de la serviciu.
 
5. Unele mame vor somn, nu sex
 
53% dintre mame au declarat ca prefera sa doarma atunci cand copilasul doarme si nu sa faca sex. Oboseala este cel mai mare motiv de ingrijorare, majoritatea femeilor chestionate trecand-o pe primul loc.
 
6. Unele mame sunt distrase de telefon
 
Numai 18% dintre mame au recunoscut ca nu vorbesc la telefon sau nu trimit SMS-uri in timp ce sunt cu copiii. Din fericire, doar in cazul a 5% dintre acestea s-a petrecut un accident cu copilul, in timp ce ele erau ocupate cu telefonul.
 
7. Unele mame ar vrea sa poata da timpul inapoi
 
71% dintre participantele la sondaj au recunoscut (sub protectia anonimatului), ca ar fi foarte fericite daca ar putea da timpul inapoi, pentru a face alte alegeri. Aproximativ 23%, ar schimba sotul, 21% ar fi facut mai multi copii, 19% ar fi ales alta cariera, 4% au declarat ca s-ar mai gandi mai bine daca sa faca sau nu un copil. "Imi lipseste perioada in care luam hotarari care ma afectau doar pe mine", marturiseste o mamica.
 
8. Unele mame judeca alta mame
 
Te simti ca si cand cineva n-ar fi de accord cu tine? Ei bine, nu e doar imaginative. 88% dintre mamele care au participat la sondaj au recunoscut ca judeca ceea ce fac celelalte mame. 66% dintre acestea spun ca respectivele mame au copiii prea rasfatati, 37% ca au copiii prea grasi, 34% ca le dau copiilor junkfood.
 
9. Unele mame au un copil preferat
 
Toate mamele jura ca-si iubesc copiii la fel, insa sub protectia anonimatului, 14% au recunoscut ca au, totusi, un preferat. "Imi iubesc copiii egal, insa de unul dintre ei imi place mai mult. Incerc sa nu le arat asta si sa ma port la fel cu amandoi. Mi-e teama insa ca adevarul va iesi la iveala", povesteste o mamica.
 
10. Unele mame folosesc copiii pe post de scuze
 
84% dintre mamici au recunoscut ca dau vina pe copii pentru a scapa de anumite obligatii, iar 45% dintre ele fac asta cel putin odata pe luna. "Eu obisnuiesc sa spun ca sunt obosita pentru ca am ajutat copilul la teme sau la alte proiecte, pentru a scapa de sex", a marturisit una dintre respondent.
 
Tu ai adauga ceva la lista?
 

×
Subiecte în articol: mama copii CONFESIUNI