x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Centru de radioterapie performant

Centru de radioterapie performant

de Magda Marincovici    |    21 Mai 2010   •   00:00

La Spitalul Colţea au fost inaugurate noul centru de radioterapie oncologică şi secţiile de hematologie şi chirurgie din corpul A al clădirii, investiţie finalizată cu ajutorul Direcţiei spitalelor din cadrul Primăriei Generale şi al Ministerului Sănătăţii.

Astfel, începând de săptămâna viitoare, pacienţii cu afecţiuni maligne din întreaga ţară pot beneficia de cele două noi acceleratoare lineare Simens, înlocuind radioterapia cu cobalt prin cea cu fotoni. Cele două acceleratoare - cele mai moderne existente la ora actuală în ţară - asigură precizia radiaţiei cu automatizarea tratamentului, dar şi confortul pacientului.

De asemenea, reduc la minimum riscul de radiaţie a ţesutului înconjurător tumorii şi timpul de iradiere. Până acum, în Bucureşti, radioterapie cu accelerator linear se putea efectua la Institutul Oncologic Bucureşti şi la Spitalul Elias, iar în ţară, la Cluj-Napoca. Prin inaugurarea centrului de radioterapie de la Spitalul Colţea se vor reuşi preluarea din pacienţii acestor centre şi îmbunătăţirea accesului la tratament.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă