Consumul de cereale integrale poate contribui la reducerea riscului de dezvoltare a insuficienţei cardiace. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, cerealele integrale contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la prevenirea infarctului.
Consumul de cereale integrale poate contribui la reducerea riscului de dezvoltare a insuficienţei cardiace. Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani, cerealele integrale contribuie la scăderea tensiunii arteriale şi la prevenirea infarctului. La studiul care a durat 20 de ani au participat 21.000 de bărbaţi, cu o vărstă medie de 53,7 ani. Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital şi de la Şcoala medicală Harvard din Boston au monitorizat obiceiurile alimentare pe care participanţii la studiu le aveau la micul dejun. Oamenii de ştiinţă au constatat că bărbaţii care consumă zilnic un bol de cereale integrale prezintă cu 28% mai puţine riscuri de a dezvolta insuficienţă cardiacă. Afecţiunea apare, de obicei, in urma unui infarct. Boala se dezvoltă cănd inima nu mai poate pompa cu eficienţă sănge. Apariţia ei este favorizată de ingroşarea arterelor, creşterea tensiunii arteriale şi diabet.
Citește pe Antena3.ro