x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cezariană la o pacientă de peste 150 de kilograme

Cezariană la o pacientă de peste 150 de kilograme

de Magda Colgiu    |    07 Mai 2010   •   00:00

Cinci medici de la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu au realizat vineri o operaţie dificilă de cezariană la o pacientă de peste 150 de kilograme, care a născut prematur un copil de 1.250 de grame, cei doi fiind sub permanenta supraveghere a medicilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, operaţia a fost cea mai dificilă efectuată de medicii ginecologi de la Sibiu, din cauza greutăţii pacientei, raportată la înălţimea acesteia.   Femeia, în vârstă de 38 de ani, din Sibiu, cu o înălţime de 1,50 metri şi cu o greutate de peste 150 de kilograme, a născut prin cezariană un copil de 1.250 de grame, care se află sub supraveghere medicală în cadrul Compartimentului Terapie Intensivă.

"Acestă intervenţie a fost necesară din cauza patologiei prezentate de gravidă: hipertensiune indusă de sarcină, formă severă, apărută pe fondul obezităţii morbide a pacientei şi care a necesitat efectuarea operaţiei cezariene la 32 de săptămâni. Intervenţia chirurgicală a fost dificilă, a necesitat o echipă medicală formată din cinci medici şi o asistentă, dar a decurs în condiţii bune, fără incidente intraoperatorii", a declarat prof. univ. dr Adrian Stretean, şeful Clinicii Obstetrică-Ginecologie Sibiu, citat în comunicatul de presă.  

Conform medicilor, evoluţia postoperatorie imediată a pacientei este favorabilă, dar, pentru că există posibilitatea apariţiei unor complicaţii, pacienta şi copilul său se află în permanenţă sub supraveghere medicală, la terapie intensivă.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă