x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Chimioterapia orală

Chimioterapia orală

de Steluta Indrei    |    02 Iul 2007   •   00:00
Chimioterapia orală

Chimioterapia orală poate inlocui cu succes chimioterapia administrată intravenos. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei peste 5.000 de oncologi prezenţi la cea de-a XX-a ediţie a Congresului Eurocancer.

Congresul Eurocancer - Noi tendinţe in tratarea cancerului

Chimioterapia orală poate inlocui cu succes chimioterapia administrată intravenos. Aceasta este concluzia la care au ajuns cei peste 5.000 de oncologi prezenţi la cea de-a XX-a ediţie a Congresului Eurocancer.
Chimioterapia orală este mai uşor de administrat şi de suportat decăt cea intravenoasă, ceea ce contribuie la imbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor. Aceasta in condiţiile in care chimioterapia orală s-a dovedit la fel de eficientă ca şi cea injectabilă.

AVANTAJE. Profesorul Michel Marty, preşedintele Congresului Eurocancer şi oncolog la Institutul "Gustave Roussy", susţine că "este important să-i informăm atăt pe oncologi, căt şi pe pacienţi asupra variantelor de administrare a tratamentului anticancer". "Suntem deseori nevoiţi să le explicăm pacienţilor cele două forme de administrare (intravenoasă sau orală), care prezintă acelaşi grad de eficienţă", precizează Marty.

Alegerea chimioterapiei orale se face şi in funcţie de posibilitatea pacientului de a se deplasa la un centru spitalicesc. "Pacienţii care tolerează foarte bine chimioterapia orală sunt scutiţi de deplasări frecvente la spital. Acesta este un mare avantaj pentru cei care in ciuda bolii işi continuă activitatea profesională", remarcă profesorul Marty. Un alt avantaj este reducerea costurilor aferente prezentării la spital pentru terapie. In cazul chimiterapiei orale sunt necesare vizitele la spital la inceputul tratamentului şi din cănd in cănd pentru ajustarea dozelor. In schimb, in cazul chimioterapiei administrate pe cale intravenoasă este necesară prezentarea la spital de fiecare dată.

Chimioterapia administrată pe cale orală reprezintă un adevărat beneficiu pentru pacienţi şi in perioada concediului. Ei pot pleca in vacanţă urmănd mai departe tratamentul, fără a se prezenta la spital.

TRANSFORMARE. Industria farmaceutică işi orientează din ce in ce mai mult cercetările, astfel incăt tratamente anticancer administrate pănă acum numai pe cale intravenoasă, să poată fi transformate in chimioterapie orală. Aceste schimbări s-au petrecut deja in tratamentul cancerului de săn şi al celui pulmonar.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă orală chimioterapia