x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cititorii intreaba, specialistul raspunde

Cititorii intreaba, specialistul raspunde

03 Iun 2004   •   00:00

La problemele de sanatate mentionate in scrisorile dvs., doctor Stefan Manea va indica o serie de tratamente naturiste. Speram ca retetele prescrise de specialistul nostru contribuie la refacerea sanatatii dvs. Va asteptam in continuare scrisorile.

Daniela, Iasi: "Am 33 de ani si sunt bolnava de epilepsie. Am crize de doua-trei ori pe luna. Va rog sa-mi spuneti ce tratament as putea urma pentru a ma simti mai bine".
Raspuns: Pe langa tratamentul indicat de medicul curant, va recomandam:
  • ulei de fenicul fl. I: 2 picaturi x 3/zi - in 2 lingurite de ulei de masline (extravirgin), se iau inainte de mese cu 25 min.;
  • spirulina 500 mg (tab. sau caps.); se iau dupa mesele de dimineata si de pranz (cate 1-2), 3 saptamani pe luna;
  • catinofort: 2 capsule x 3/zi, dupa mese;
  • flavovit C, tablete masticabile x tab./zi, dupa mese;
  • tinctura de valeriana fl. I: 10-15 picaturi, intr-o ceasca de infuzie seara la culcare, in caz de insomnie;
  • infuzie de isop: 1-2 cesti/zi, dimineata si dupa amiaza.

    Dieta saraca in glucide, fainoase si proteine animale, cu mese mici si volume mici de lichide ingerate o data (dar 2,5 l/zi). Se recomanda alimentatie predominant vegetariana, consum de: mazare, fasole verde, morcovi, soia, cereale integrale, spanac, stevie, laptuca, branza de casa (cas), lapte crud (de capra), suc de iarba de orz, telina si pastarnac (crud si suc). Zilnic se bea un amestec de sucuri de: morcovi (33 ml), de spanac si de castraveti (cate 30 ml), de laptuca (120 ml).

    Mihai Sandulescu, Bucuresti: "Am cumparat tinctura de paducel si tinctura de craita pe care nu stiu cum sa le utilizez. Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa urmez acest tratament, cate zile si la ce interval sa repet curele".
    Raspuns: Modul de administrare a tincturilor de paducel si de craite, ca doza si mai ales ca durata a curei, este determinat de tipul afectiunii, de gradul si vechimea acesteia, de valori tensionale etc. Puteti obtine o indrumare de specialitate de la medicii nostri cu competenta in fitoterapie de la sediul firmei (tel.: 492.04.42) sau la farmaciile noastre din Bucuresti.

    Ileana Marinescu, Ramnicu-Valcea: "Sunt studenta in ultimul an. Desi respect cele opt ore de somn in fiecare noapte, totusi ma scol obosita. In plus, mi-a scazut pofta de mancare. Deoarece ma asteapta cateva examene dificile si licenta va rog sa-mi indicati un tratament naturist pentru ameliorarea starii de oboseala si a apetitului".
    Raspuns: Inainte de mese, cu circa 15 minute luati cate 25 picaturi. Din extractele hidroalcoolice de coada-soricelului si de patlagina, intr-o ceasca de infuzie de albastrele si decoct de radacina de gentiana. In eventualitatea unei anemii se mai poate adauga si extract de urzica, 15 picaturi in cura de 15 zile/luna.
  • spirulina x 500 mg: dupa mesele de dimineata si pranz: cate 2 tablete.
  • catinofort: 2 caps. x 3/zi, dupa mese;
  • extracvit M (tablete masticabile) cutii: 2 tablete x 3/zi, dupa mese;
  • coenzima Q10 in ulei de catina forte, 2 capsule/zi, dupa mesele de dimineata si pranz.
  • ×
    Subiecte în articol: viaţă sănătoasă mese