x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Crucea Roşie ­ Harghita: Voluntari pentru o zi

Crucea Roşie ­ Harghita: Voluntari pentru o zi

07 Mai 2010   •   00:00

Harghitenii pot deveni, sâmbătă, pentru o zi, voluntari ai Crucii Roşii şi pot participa la activităţile derulate de această organizaţie.
Voluntarii pentru o zi vor fi ajutaţi de voluntarii "veterani" ai organizaţiei şi, timp de mai multe ore, vor vedea cu ochii lor ce înseamnă munca în cadrul filialei Harghita a Crucii Roşii.

Directorul Crucii Roşii Harghita, Eva Zsigmond, a explicat că voluntarii pentru o zi vor distribui materiale informative legate de sănătate, vor ajuta la măsurarea tensiunii arteriale a localnicilor din Miercurea-Ciuc, care va avea loc în zona Pieţei agroalimentare, dar vor participa şi la exerciţii de prim ajutor şi intervenţie în caz de dezastre, ca membri activi ai echipajului. De asemenea, cei dornici vor lua parte la efectuarea de anchete sociale şi la distribuirea de ajutoare, precum şi la organizarea unei tombole în vederea strângerii de fonduri. La sfârşitul programului se va face o evaluare a acţiunii, voluntarii pentru o zi fiind invitaţii Clubului de Tineret al Crucii Roşii.

Directorul Crucii Roşii filiala Harghita, Eva Zsigmond, a declarat că programul "Voluntar pentru o zi" este organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Crucii Roşii, eveniment sărbătorit anual, în întreaga lume, de  milioane de voluntari.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă