x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Cu mierea de albine puteti escalada cu succes Everestul

Cu mierea de albine puteti escalada cu succes Everestul

08 Dec 2004   •   00:00

Oamenii au aflat din cele mai indepartate vremuri ca mierea le poate lecui si unele suferinte, nu numai sa le indulceasca bucatele. Romanii utilizau mierea pentru dureri in gat, boli de piele, boli de stomac si pentru vindecarea ranilor.

STELUTA INDREI

REMEDIU. Mierea de levantica e indicata in afectiunile respiratorii
Mierea este un veritabil aliment-medicament de origine animala si vegetala, usor de digerat si de asimilat, calitati pe care nu le pierde prin conservare. Ea este o importanta sursa de energie, 100 de grame de miere avand 328 de calorii.

Doctorul Sabin Ivan recomanda in volumul "Medicina naturista pentru toti" ca mierea sa fie consumata de "persoanele sanatoase, indiferent de varsta, pentru cresterea rezistentei fizice, combaterea oboselii, suplinirea unor deficiente alimentare, ameliorarea digestiei etc., iar de sportivi pentru proprietatile sale energetice, de crestere a rezistentei fizice si pentru o recuperare mai rapida dupa efort". Alpinistul E. Hillary, care a escaladat Everestul, spunea ca succesul sau s-a datorat in buna parte si mierii pe care o consuma zilnic in timpul ascensiunii.

RECOMANDARI. Mierea de salcam are efecte benefice in astenie, nevroze, in timp ce mierea de tei ajuta la combaterea insomniei, bronsitei si mai ales a racelilor atat de frecvente in sezonul rece. Mierea de menta este un adjuvant ideal in tratamentul dischineziilor biliare sau gastrointestinale, al indigestiei si al balonarilor.

Copiii pot consuma, numai cu avizul medicului, o jumatate de lingurita sau o lingurita de miere pe zi. Pentru adulti se recomanda 1-2 linguri zilnic.

Mierea poate fi consumata simpla sau ca indulcitor pentru diverse alimente precum ceaiul, laptele, cafeaua, cu conditia ca acestea sa nu fie prea calde, intrucat s-a observat ca substantele active pe care le contine mierea sunt distruse la temperaturi ridicate.

De retinut ca persoanele alergice la polen vor consuma mierea cu mare grija sau nu o vor consuma deloc, deoarece grauntele de polen din continutul ei pot provoca reactii alergice.
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă mierea