x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei De la 26 noiembrie începe campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1

De la 26 noiembrie începe campania de vaccinare împotriva virusului A/H1N1

17 Noi 2009   •   00:00

Vaccinarea împotriva virusului A/H1N1 pentru persoanele adulte va începe la 26 noiembrie, a precizat Adriean Videanu, ministrul interimar al Sănătăţii. Vaccinul urmează să ajungă în fiecare judeţ sub pază militarizată. "S-au terminat testele pe voluntarii adulţi pentru vaccinul produs la Institutul Cantacuzino. Acum se desfăşoară procedurile de agrementare de către Agenţia Naţională a Medicamentului, dar data de începere a vaccinării rămâne 26 noiembrie", a completat acesta.

În ceea ce priveşte vaccinul pentru copii, Adriean Videanu a spus că procedurile de testare sunt mai dificile şi a estimat că vaccinarea în acest caz va începe în ianuarie 2010. Secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel declara că modul de producere a vaccinului pandemic este similar cu cel pentru gripa de sezon, reacţiile adverse care pot apărea fiind aceleaşi cu cele date de vaccinul sezonier, respectiv roşeaţă la locul înţepăturii, uşoare stări febrile şi alergii minore în cazul persoanelor sensibile.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă