x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Depistare - Cancer de prostata

Depistare - Cancer de prostata

de Andrada Floria    |    11 Ian 2007   •   00:00

Cancerul de prostata va putea fi depistat printr-o simpla analiza a sangelui, reiese dintr-un comunicat al societatii franceze de biotehnologie ExonHit Therapeutics si al BioMerieux, liderul mondial al diagnosticului in vitro.

Cancerul de prostata va putea fi depistat printr-o simpla analiza a sangelui, reiese dintr-un comunicat al societatii franceze de biotehnologie ExonHit Therapeutics si al BioMerieux, liderul mondial al diagnosticului in vitro. Specialistii francezi au demarat deja un program in urma caruia se va pune la punct un dispozitiv care va permite depistarea in sange a markerilor care semnaleaza prezenta celulelor canceroase. Cele doua companii franceze colaboreaza si la alte programe similare - depistare sangvina a cancerului de san si a cancerului colorectal.

IN TOP. Cancerul de prostata se situeaza pe primul loc in randul cancerelor uro-genitale masculine. "Depistarea in sange a prezentei celulelor canceroase ar putea sa scada rata mortalitatii prin cancer cu 15%-20%", precizeaza Stephane Bancel, directorul general BioMerieux.
Ai ce citi maine !
In Jurnalul tv puteti citi despre: * Iulia Zgripcea, o fata frumoasa, devreme acasa * Perlele si gafele anului 2006 * Punctul pe G: jocurile erotice si victimele lor colaterale * Stefana Samfira, frumoasa din "Iubire ca in filme" * Vedete de inchiriat

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă