x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Diete sănătoase. 5 motive ca să incluzi în alimentație SOIA (și nu doar pentru că înlocuiește cu succes carnea!)

Diete sănătoase. 5 motive ca să incluzi în alimentație SOIA (și nu doar pentru că înlocuiește cu succes carnea!)

03 Dec 2015   •   20:40
Diete sănătoase. 5 motive ca să incluzi în alimentație SOIA (și nu doar pentru că înlocuiește cu succes carnea!)

În Asia, aproape că nu se poate concepe să existe diete sanatoase fără soia. Multe dintre regimurile alimentare din Extremul Orient includ această leguminoasă, care este garanția unei diete sanatoase.

În perioada postului, această legumă este consumată de foarte multe persoane. Soia îşi are originile în China şi Japonia, fiind, alături de orez, grâu, orz şi mei, una dintre cele mai hrănitoare plante.

În soia se găsesc o mulțime de grăsimi sănătoase, fibre și proteine. Alimentele care derivă din soia (tofu sau laptele din soia) sunt substitute sănătoase pentru produsele de origine animală care conțin colesterol. Soia este bogată în substanțe nutritive sănătoase, cum ar fi vitaminele din grupul B și acizi grași Omega 3.

Proteinele din soia sunt cele care aduc multe beneficii sănătății întregului organism, dar și substanțele numite izoflavonoide. Acestea cresc flexibilitatea vaselor de sânge și ajută la diminuarea cantității de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine. Cercetările recente au arătat că în țările în care este consumată soia cu regularitate, rata afecțiunilor cardiovasculare este scăzută.

Te-ar mai putea interesa si:
8 beneficii surprinzătoare ale scorțișoarei. Te salvează de atac de cord și luptă cu kilogramele și bătrânețea
Maghiranul, planta antistres cu multiple beneficii pentru sănătate

Soia conține până la 40% protide (comparativ cu carnea, care are doar 15-20%), toți aminoacizii esențiali (lizină, glutamină, triptofanul), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, sulf), enzime, lecitine, rezine, ceruri, vitamine (A, B1, B2, C, D, E), fitohormoni și lecitină. Soia conține trei substanțe fitochimice foarte complexe ce se numesc izoflavone sau flavonoide: genisteina, daidzeina și glicetina ce au multiple acțiuni.

(...)
Printre beneficiile pentru sănătate, furnizate de consumul de soia se numără:

1. Reducerea riscului de afecțiuni cardiace

În Asia, unde se consumă soia de mii de ani, patologia cardiacă și neoplazică este foarte scăzută. În China, unde soia este aliment tradițional, infarctul de miocard e de 10 ori mai rar ca în America.
Proteinele din soia sunt cele care aduc multe beneficii sănătăţii întregului organism, dar şi substanţele numite izoflavonoide. Acestea cresc flexibilitatea vaselor de sânge şi ajută la diminuarea cantităţii de colesterol rău din corp, prevenind depunerea lui pe vasele sanguine, prin păstrarea în limite normale a valorilor colesterolului. Astfel, soia te ţine departe de un eventual atac de cord, chiar şi de accidente vasculare cerebrale.
...........................

Citește mai mult pe ANTENA SATELOR și află de ce consumul de SOIA este, pe termen lung, condiția unei DIETE SANATOASE

×