x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Divorţul se produce după cinci ani de căsnicie

Divorţul se produce după cinci ani de căsnicie

de Jurnalul National    |    30 Oct 2007   •   00:00

După cea de-a cincea aniversare a căsătoriei, multe cupluri sunt in pericol de divorţ, arată o statistică realizată in SUA, ţările scandinave şi Rusia.După cea de-a cincea aniversare a căsătoriei, multe cupluri sunt in pericol de divorţ, arată o statistică realizată in SUA, ţările scandinave şi Rusia.

Iar cele care rezistă un deceniu au toate şansele să rămănă impreună pentru tot restul vieţii, mai spune statistica efectuată de Institutul Max Planck din Germania.

Aiva Jasilioniene, specialist cercetător pe probleme de cuplu in cadrul institutului, atrage atenţia că momentul de criză din căsniciile moderne apare mai repede decăt in trecut. In anii ’50, problemele in cuplu apăreau după şapte ani de căsnicie.

De vină ar fi, spune specialistul, stresul vieţii moderne, care creşte tensiunea in cuplu şi diminuează afectivitatea partenerilor. "In primii zece ani de căsnicie, ambii parteneri parcurg o etapă dificilă. Ei sunt preocupaţi de carieră, de educaţie, de creşterea copiilor şi de alte probleme care provoacă neinţelegeri. După prima decadă, cuplul invaţă strategii de soluţionare a problemelor, iar căsnicia are mai mari şanse de reuşită", explică Aiva Jasilioniene.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă