x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Embrioni cu trei părinţi

Embrioni cu trei părinţi

de Jurnalul National    |    22 Noi 2007   •   00:00

Parlamentul Marii Britanii va lua in discuţie un proiect de lege, care permite crearea de embrioni umani cu material genetic de la trei părinţi: două mame şi un tată.

Prin această tehnică va fi prevenită transmiterea la copii a unor boli genetice grave, in care sunt implicate mutaţii genetice la nivelul ADN-ului mitocondriilor. Printre aceste boli se numără epilepsia, diabetul etc. "Mitocondriile sunt moştenite pe linie maternă, iar mutaţiile genetice de la nivelul mitocondriilor sunt transmise fătului impreună cu citoplasma ovulului", arată cercetătorii de la Centrul de studiu al celulelor din Newcastle. Pentru a preveni transmiterea acestor mutaţii, embrionii vor fi creaţi folosind ovulul mamei naturale, sperma partenerului ei şi mitocondrii prelevate de la o femeie sănătoasă. In acest fel, copilul va moşteni genele părinţilor, dar mitocondriile vor fi identice cu cele ale femeii donatoare.

Proiectul cercetătorilor de la Newcastle este aspru criticat de reprezentanţii bisericii, care afirmă că această tehnică vine in contradicţie cu legea privind interzicerea clonării umane, adoptată in 2001.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă